Ketjapmie met tomaat en knoflook

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zak Conimex Mie 250 g (nestjes)
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g bamigroentenpakket
  • Conimex Wok Olie
  • 400 g roerbak vleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
  • 5 eetlepel(s) Conimex Ketjap Gold Edition

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Was en snijd ondertussen de tomaten in partjes.
  • Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes.
  • Snijd de rode peper uit het bamigroenten pakket in ringetjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 2 minuten.
  • Voeg de groenten, de rode peper en de knoflook toe, wok 5 minuten.
  • Roer ½ dl water, de boemboe en de ketjap door de groenten.
  • Schep de mie en de partjes tomaat erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de ketjapmie in 4 diepe borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef er voor een krokant accent Conimex Kroepoek Bali bij.

Variatietip:

Vervang vleesreepjes door reepjes kipfilet.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Mie / Vlees
Land van herkomst Oosters