Khatte Channe

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 koppen kikkererwten gekookte / vocht bewaren
  • 1 eetlepel(s) tamarindepasta
  • dl olie
  • kop uien dun gesneden
  • 2 eetlepel(s) knoflook fijngesneden
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel rode peper
  • 1 kop tomaten gehakte
  • 1 eetlepel(s) gember geraspte verse
  • theelepel garam masala
  • theelepel komijn gemalen

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de uien 20 minuten.
  • Roer regelmatigom aanbakken te voorkomen.
  • Voeg de knoflook toe en laat die 2 minuten meebakken.
  • Voeg de kurkuma en peper toe.
  • Roer goed door elkaar en voeg dan de tomaten en gember toe.
  • Kook nog ongeveer 5 minuten.
  • Voeg er de tamarinde en 2 1/2 dl kikkererwtenvocht bij.
  • Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
  • Voeg de kikkererwten, garam masala en komijn toe en laat nog 10 minuten sudderen.
  • Voeg eventueel zout toe.
  • Serveer gegarneerd met uisliertjes en fijngehakte groene chilipeper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: 1 kop = maatbeker 2.4 dl.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s
Land van herkomst India