Kikkererwten Casserole met Bulghur en Abrikozen
Deze kikkererwten casserole met bulghur en abrikozen is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die zowel warm als koud geserveerd kan worden. Perfect voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 200 g bulghur
- 600 ml kokende groentebouillon
- 100 g gedroogde abrikozen fijngesneden
- 1 rode ui fijngehakt
- 400 g kikkererwten uit blik
- 200 g cherry-tomaten
- 3 lente-uitjes in ringen
- 2 el gehakte verse munt
- 2 el verse gehakte koriander
- 75 g zwarte olijven zonder pit
- sap van 1/2 limoen
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Doe de bulghur met de bouillon in een grote pan en laat in 15 minuten op een zacht vuur gaar worden.
- Voeg de abrikozen, ui en kikkererwten toe.
- Breng op smaak met peper en zout en kook het geheel circa 2 minuten.
- Voeg de tomaten, lente-ui, munt, koriander en olijven toe.
- Kook nog eens 3 tot 4 minuten.
- Giet het citroensap en de olijfolie erbij.
- Serveer warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra verse kruiden zoals munt of koriander voor een frisse smaak. Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Garneer met extra verse kruiden zoals munt of koriander voor een frisse smaak. Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.