Kip cacciatore

      Reacties uitgeschakeld voor Kip cacciatore

Kip cacciatore

(jagerskip)


Categorie gevolgelte
Keuken Italië
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 in 8 stukken gesneden kip
  • 2 middelgrote uien in ringen
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr champignons in schijfjes
  • 1/2 groene paprika in reepjes
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 dl droge witte wijn
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar

  • Verhit de olie in een grote pan en bak de met zout en peper bestrooide stukken kip met het vel naar beneden ± 5 minuten tot het vel lichtbruin kleurt.
  • Doe hetzelfde met de andere kant van de kip.
  • Neem de kip uit de pan en leg ze apart.
  • Doe de uiringen in de pan en bak ze in 5 minuten goudgeel.
  • Voeg dan de knoflook uit de pers, de champignons, de paprika en de tomatenpuree toe en bak nog 1-2 minuten.
  • Voeg dan de wijn toe en breng alles al roerend aan de kook.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een pollepel tegen de wand van de pan fijn.
  • Strooi de oregano en de rozemarijn erbij en doe de kip weer in de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten sudderen.
  • Serveer direct met wat stokbrood.