Kip in Calvados-Roomsaus met Champignons

Sappige stukjes kip geserveerd op een rustiek keramisch bord, royaal overgoten met een romige Calvados-roomsaus en aangevuld met gebakken champignons. Het gerecht is afgewerkt met een vleugje verse peterselie en een subtiele druppel saus. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🍗🍄🌿✨

Kip in Calvados-Roomsaus met Champignons

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,8 kilogram kip in delen
  • 100 gram boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 bouquet garni 1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1 fles mousserende appelwijn cider, 0,75 liter
  • 1 dl calvados distillaat van cider
  • 250 gram crème fraîche
  • 250 gram champignons gehalveerd
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

Voorbereiden:

  • Vraag de poelier om de kip in 8 stukken te snijden en vraag tevens om de rest van het karkas in stukken te hakken.

Bereiden:

  • Bestrooi de kipdelen met zout en peper.
  • Verhit de boter in een grote braadpan en bak de kipdelen en karkasdelen rondom bruin.
  • Voeg het bouquet garni toe.
  • Laat de kip met het deksel op de pan in ongeveer 20-25 minuten zachtjes gaar worden.
  • Haal de kip uit de pan (laat het karkas achter).
  • Voeg de fijngehakte sjalotjes toe en bak ze ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de cider en calvados toe, roer de aanbaksels los en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de saus.
  • Laat de saus tot de helft inkoken.
  • Roer de crème fraîche erdoor.
  • Voeg de champignons toe en laat ze in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar worden.
  • Roer de fijngehakte peterselie erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de kip in calvados-roomsaus met champignons overgoten met de verrukkelijke saus. Een ware smaaksensatie!

Voedingswaarden

Calories: 700 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 40 g | Vet: 50 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip