Kip curry

Kip curry

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van ong. 1,3 kg
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 20 cl kokosmelk
  • 10 cl kippenbouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl sambal oelek
  • 4 cm gember
  • zout
  • peper
  • 1 el arachideolie
  • peterselie of koriander

Instructies

  • Snijd de kip in kleine stukjes.
  • Schil en rasp de gember.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit de olie in een hapjespan.
  • Bak de kip rondom aan samen met de ui, knoflook, gember, de kruiden en de sambal.
  • Voeg een beetje zout en peper toe.
  • Zet het vuur wat lager en voeg de tomatenblokjes toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat 45 minuten tot een uur garen.
  • Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel over de borden en garneer met wat peterselie of koriander.
  • Geef er basmati rijst bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Gevogelte / Kip