Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kip van ong. 1,3 kg
- 200 gram tomatenblokjes
- 20 cl kokosmelk
- 10 cl kippenbouillon
- 1 el kerriepoeder
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 kl kurkuma
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl korianderpoeder
- 1 kl sambal oelek
- 4 cm gember
- zout
- peper
- 1 el arachideolie
- peterselie of koriander
Instructies
- Snijd de kip in kleine stukjes.
- Schil en rasp de gember.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snipper de knoflook.
- Verhit de olie in een hapjespan.
- Bak de kip rondom aan samen met de ui, knoflook, gember, de kruiden en de sambal.
- Voeg een beetje zout en peper toe.
- Zet het vuur wat lager en voeg de tomatenblokjes toe.
- Roer goed door elkaar.
- Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat 45 minuten tot een uur garen.
- Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel over de borden en garneer met wat peterselie of koriander.
- Geef er basmati rijst bij.