Kip curryschotel met ananas en kokos
Equipment
Ingrediënten
- 1 ananas
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram kip in blokjes van 2 cm
- 2 theelepels versgeraspte gember
- 1 pakje Mix voor Smoorschotel Kip-Curry
- 250 gram doperwtjes diepvries
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 4 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid
- 5 eetlepels seroendeng
- 4 aan de buitenkant ingevette ovenvaste kommetjes met een doorsnee van 15 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Vang het sap op en vul het met water tot 5 dl aan.
- Verhit de olie en bak de kipfilet 2 minuten.
- Bak de gember 30 seconden mee.
- Voeg het ananassap en de smoormix toe en breng het aan de kook.
- Laat het gerecht afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
- Warm de ananas, de doperwten en de koriander kort mee.
- Rol de bladerdeegplakjes uit tot lapjes met een doorsnee van 18 cm.
- Zet de kommetjes omgekeerd op een bakplaat, leg het deeg over de kommetjes en bak het deeg in het midden van de oven in 10-15 minuten gaar en lichtbruin.
- Zet de deegbakjes op de borden, schep het kipmengsel erin en bestrooi met de seroendeng.