Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolrijst verkrijgbaar bij Appie
- 600 gram kipfilet om gehakt mee te maken
- 400 gram Thaise wokgroente
- 70 gram tomatenpuree
- 1 ui klein gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 15 ml ketjap manis
- 15 ml sojasaus
- 5 gram cayennepeper
- 10 gram gerookt paprikapoeder pikant
- 10 gram kurkumapoeder
- 10 gram djinten komijnpoeder
- 15 ml sambal oelek
- 15 ml Dijon mosterd
- 100 gram Calvé pindakaas
- 2 maggiblokjes verkruimeld
- 20 gram Greensweet Stevia Brown
- 100 ml Coco biologische kokosmelk light
- 15 ml becel light
- lente-ui of bosui
Instructies
- Maak gehakt van de kipfilet, dit kan met een vleesmolen maar ook met een keukenmachine.
- Je kunt het ook gewoon heel erg klein snijden.
- Bak de ui in de becel 2 minuutjes op hoog vuur even aan.
- Voeg alle groente en de knoflook toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur.
- Doe de tomatenpuree en de kip erbij, meng door elkaar en roerbak 3 minuutjes mee.
- Voeg de bloemkoolrijst, de sojasaus, de ketjap manis, de sambal, de mosterd en alle kruiden toe en roerbak ook dit 3 minuutjes op hoog vuur.
- Voeg dan de pindakaas en de kokosmelk toe en roerbak dit nog 3 minuten op hoog vuur door elkaar.
- Schep op een bord en maak af met de lente-ui.