Kip gehakt saté schotel met bloemkoolrijst a la Sandra

Kip gehakt saté schotel met bloemkoolrijst a la Sandra

(Voor 4 personen, 8 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst verkrijgbaar bij Appie
  • 600 gram kipfilet om gehakt mee te maken
  • 400 gram Thaise wokgroente
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 ui klein gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 15 ml ketjap manis
  • 15 ml sojasaus
  • 5 gram cayennepeper
  • 10 gram gerookt paprikapoeder pikant
  • 10 gram kurkumapoeder
  • 10 gram djinten komijnpoeder
  • 15 ml sambal oelek
  • 15 ml Dijon mosterd
  • 100 gram Calvé pindakaas
  • 2 maggiblokjes verkruimeld
  • 20 gram Greensweet Stevia Brown
  • 100 ml Coco biologische kokosmelk light
  • 15 ml becel light
  • lente-ui of bosui

Instructies

  • Maak gehakt van de kipfilet, dit kan met een vleesmolen maar ook met een keukenmachine.
  • Je kunt het ook gewoon heel erg klein snijden.
  • Bak de ui in de becel 2 minuutjes op hoog vuur even aan.
  • Voeg alle groente en de knoflook toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur.
  • Doe de tomatenpuree en de kip erbij, meng door elkaar en roerbak 3 minuutjes mee.
  • Voeg de bloemkoolrijst, de sojasaus, de ketjap manis, de sambal, de mosterd en alle kruiden toe en roerbak ook dit 3 minuutjes op hoog vuur.
  • Voeg dan de pindakaas en de kokosmelk toe en roerbak dit nog 3 minuten op hoog vuur door elkaar.
  • Schep op een bord en maak af met de lente-ui.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip