Kip gestoofd in wijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 25 gram boter
  • 1 ½ kg ontvelde panklare kip in stukken
  • 12 zilveruitjes
  • 400 gram tomaten blik
  • 1 gekneusd teentje knoflook
  • 1 paprika in reepjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • ½ theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 1 ½ dl rode wijn

Instructies

  • Braad enkele stukken kip tegelijk in een grote braadpan in de olie aan alle kanten bruin.
  • Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  • Fruit de uitjes in de achtergebleven olie goudbruin.
  • Voeg de knoflook, de tomaten met het vocht, de paprika, de peterselie, de basilicum, zout en peper toe.
  • Roer alles goed door en breng het langzaam aan de kook.
  • Leg de kip weer in de pan, giet de wijn erbij en breng weer aan de kook.
  • Dek de pan af, temper het vuur en stoof de kip in 40-45 minuten gaar.
  • Serveer de kip op een verwarmde schaal, bestrooid met fijngehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip