Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- springvorm (Ø 24 cm)
Ingrediënten
- 350 g kersen zonder pit uit pot
- 6 bolletjes stemgember uit pot, 450 g
- 400 g kipfilet
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 teen knoflook
- 28 g mix voor kerriesaus bijv. Knorr
- 1 tl sambal oelek
- 200 ml crème fraîche
- 1 eetlepel tarwebloem
- 10 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 eetlepels paneermeel
- 50 g geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels halfvolle melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.
- Laat de kersen uitlekken in een zeef.
- Snijd de stemgember fijn.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.
- Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
- Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca.
- 28 cm.
- Bekleed de springvorm met het deeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
- Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas.
- Vouw de randen van het deeg terug.
- Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
- Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht.
- Bestrijk de bovenkant met melk.
- Bak net onder het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Kip in de Hoed warm als hoofdgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 975 kcal | koolhydraten: 66 g | Protein: 35 g | Vet: 63 g | Zout: 1.131 mg