Kip inde hoed

Kip in de Hoed met Kerrie-Kersen Saus

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
in de oven 40 minuten
Total time 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g kersen zonder pit uit pot
  • 6 bolletjes stemgember uit pot, 450 g
  • 400 g kipfilet
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 28 g mix voor kerriesaus bijv. Knorr
  • 1 tl sambal oelek
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel tarwebloem
  • 10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels halfvolle melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.
  • Laat de kersen uitlekken in een zeef.
  • Snijd de stemgember fijn.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.
  • Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
  • Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca.
  • 28 cm.
  • Bekleed de springvorm met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
  • Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas.
  • Vouw de randen van het deeg terug.
  • Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
  • Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht.
  • Bestrijk de bovenkant met melk.
  • Bak net onder het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Kip in de Hoed warm als hoofdgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 975 kcal | koolhydraten: 66 g | Protein: 35 g | Vet: 63 g | Zout: 1.131 mg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Hartige taart / Kip
Land van herkomst Nederland