Kip in kruidige saus 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • ½ liter water
  • 1 bouillontablet
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 1 theelepel rietsuiker
  • scheutje gembersiroop
  • 1 verkruimelde bouillontablet
  • flinke scheut ketjap manis
  • manis
  • 1 eetlepel citroensap.
  • 1 wortel
  • 1 in plakjes gesneden ui
  • in ringen gesneden prei
  • 1 theelepel rietsuiker
  • wat
  • citroensap
  • gembersiroop
  • 1 centimeter santen
  • een scheut ketjap manis
  • 1 eetlepel kerrie

Instructies

  • Kook 1 hele kip even in ± 1/2 liter water met 1 bouillontablet.
  • Vermeng 1 grote, gesnipperde ui, 3 geperste teentjes knoflook, 1 theelepel rietsuiker, een scheutje gembersiroop, 1 verkruimelde bouillontablet, een flinke scheut ketjap manis en 1 eetlepel citroensap.
  • Doe dit mengsel bij de kip en laat de kip in ± 1 1/2 uur verder gaar worden.
  • Vermeng voor de saus de kippenbouillon met 1 in plakjes gesneden wortel, 1 in ringen gesneden prei, 1 theelepel rietsuiker, wat citroensap, wat gembersiroop, 1 cm santen, een scheut ketjap manis en 1 eetlepel kerrie en laat het geheel inkoken.
  • Zeef de saus en bind haar eventueel met wat aangelengde bloem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip