Kip in olie en azijnsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg kip
  • 2 ui
  • 3 prei
  • 2 wortelen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 kop azijn
  • 1 ½ kopje olie
  • 1 kop water
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel(s) zout
  • 1 eetlepel(s) peper
  • 1 laurierblad
  • tijm
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Bak de kipkarbonades in wat olie zonder zout goudbruin en leg ze op keukenpapier.
  • Doe de fijngesneden uien, prei, wortelen en bleekselderij met de witte wijn, de azijn, de olie en het water in een pan.
  • Voeg zout, peper, de schoongemaakte en in tweeën gesneden knoflookteentjes en de kruiden toe, leg het deksel op de pan en laat het op laag vuur 25 minuten zachtjes sudderen.
  • Kruid de kipkarbonades met zout, doe ze in de saus en laat het geheel in 20 nog eens minuten verder gaar worden.
  • Doe er zo nodig nog een scheut azijn, olie en/of water bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip