Kip in olie en azijnsaus
Ingrediënten
- 2 kg kip
- 2 ui
- 3 prei
- 2 wortelen
- 1 stengel bleekselderij
- 4 teentjes knoflook
- 1 glas droge witte wijn
- 1 kop azijn
- 1 ½ kopje olie
- 1 kop water
- 1 citroen
- 1 eetlepel(s) zout
- 1 eetlepel(s) peper
- 1 laurierblad
- tijm
- olie om in te bakken
Instructies
- Bak de kipkarbonades in wat olie zonder zout goudbruin en leg ze op keukenpapier.
- Doe de fijngesneden uien, prei, wortelen en bleekselderij met de witte wijn, de azijn, de olie en het water in een pan.
- Voeg zout, peper, de schoongemaakte en in tweeën gesneden knoflookteentjes en de kruiden toe, leg het deksel op de pan en laat het op laag vuur 25 minuten zachtjes sudderen.
- Kruid de kipkarbonades met zout, doe ze in de saus en laat het geheel in 20 nog eens minuten verder gaar worden.
- Doe er zo nodig nog een scheut azijn, olie en/of water bij.