Kip in port

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 fijngehakt ui
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 40 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 8 kip
  • 1 ½ dl kippenbouillon
  • ¾ dl port
  • 1 ½ dl slagroom

Instructies

  • Fruit de ui en de champignons 5 minuten in de boter en haal ze uit de pan.
  • Zeef de bloem met de kruiden en haal de stukken kip erdoor.
  • Leg deze in de pan en braad ze aan alle kanten in ± 15 minuten bruin.
  • Giet de bouillon en de port erbij en voeg de ui en de champignons toe.
  • Laat alles afgedekt in 20-25 minuten gaar stoven.
  • Roer de room erdoor en verwarm even.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip