Kip in rode currysaus

Kip in rode currysaus

Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 2,5 cm gember
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 1 tl tijm
  • 3 kruidnagel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 0.5 rode peper
  • 4 versgemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kopje rij
  • zout
  • Rode currysaus
  • eetlepel(s) rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl maïzena

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Schil het stukje gember en rasp deze.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  • Snijd deze vervolgens in smalle ringetjes.
  • Doe in een braadpan de kip, tijm, ui, bleekselderij, laurier, de rode peper, de peperkorrels de koriander, kurkuma, kruidnagel, gember, knoflook en een beetje zout.
  • Vul de pan met water zodat de kip net onder staat.
  • Zet deze op en breng aan de kook.
  • Zodra het water kookt, temper dan de warmtebron zodat het nog net zachtjes kookt.
  • Laat ongeveer 1½ uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Kook vlak voor het einde van de kooktijd van de kip de rijst.
  • Meng in een steelpan de rode currypasta met wat kookvocht van de kip.
  • Meng hier de kokosmelk doorheen en verwarm het geheel.
  • Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en meng dit door de saus zodat hij wat dikker wordt.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Leg er kippenbout naast en verdeel de saus over de kip en de rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Gevogelte / Kip