Kip kapsalon

Kip kapsalon

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 150 gram champignon
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • shoarma kruiden of andere kruiden
  • knoflooksaus zelfgemaakte (zie hier onder)
  • 2 augurkjes
  • 75 gram ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 ui

Knoflooksaus:

  • 2 eetlepel(s) griekse yoghurt
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de champignons en tomaat in reepjes of blokjes
  • Snijd de kipfilet in reepjes (zoals shoarma) en marineer ze met een eetlepel olie met shoarmakruiden
  • Snijd de ijsbergsla fijn (of neem voorgesneden)
  • Snijd de augurk in kleine blokjes en snipper het uitje
  • Bak de champignons met 1 eetlepel olie
  • Haal de champignons uit de pan en bak nu de gemarineerde kipstukjes tot ze gaar zijn
  • Doe de champignons weer terug in de pan en bak ze even kort mee.
  • Doe de kip/champignons in een ovenschaal
  • Strooi de kaas erover en zet 10 minuutjes in de oven
  • Haal de schotel uit de oven en verdeel de ijsbersla, augurk, ui en tomaat erover.
  • Als laatste schep je er 2 eetlepels zelfgemaakte knoflooksaus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt deze schotel de avond van tevoren klaarzetten.
Dan doe je hem 20 minuten in de oven, om ervoor te zorgen dat hij goed warm is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm