Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 150 gram champignon
- 75 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- shoarma kruiden of andere kruiden
- knoflooksaus zelfgemaakte (zie hier onder)
- 2 augurkjes
- 75 gram ijsbergsla
- 2 tomaten
- 1 ui
Knoflooksaus:
- 2 eetlepel(s) griekse yoghurt
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 teentjes knoflook
- bieslook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de champignons en tomaat in reepjes of blokjes
- Snijd de kipfilet in reepjes (zoals shoarma) en marineer ze met een eetlepel olie met shoarmakruiden
- Snijd de ijsbergsla fijn (of neem voorgesneden)
- Snijd de augurk in kleine blokjes en snipper het uitje
- Bak de champignons met 1 eetlepel olie
- Haal de champignons uit de pan en bak nu de gemarineerde kipstukjes tot ze gaar zijn
- Doe de champignons weer terug in de pan en bak ze even kort mee.
- Doe de kip/champignons in een ovenschaal
- Strooi de kaas erover en zet 10 minuutjes in de oven
- Haal de schotel uit de oven en verdeel de ijsbersla, augurk, ui en tomaat erover.
- Als laatste schep je er 2 eetlepels zelfgemaakte knoflooksaus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt deze schotel de avond van tevoren klaarzetten.
Dan doe je hem 20 minuten in de oven, om ervoor te zorgen dat hij goed warm is.
Dan doe je hem 20 minuten in de oven, om ervoor te zorgen dat hij goed warm is.