Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 900 gram kipfilet 8 minuten voorkoken in water met peper en uit elkaar pluizen
- 400 gram bloemkool rijst
- 120 gram zilvervliesrijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 groene paprika in blokjes
- 200 gram gebroken sperziebonen 6 minuten voorgekookt
- 175 gram mango in blokjes
- 300 gram verse ananas in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 15 gram Conimex geraspte kokos 1 eetlepel
- 30 gram kerriepoeder 2 eetlepels
- 10 gram kurkumapoeder 2/3de eetlepel
- 15 gram Indiase tandoori kruiden 1 eetlepel
- 100 ml kookroom Alpro Cuisine light
- 1 kipbouillonblokje verkruimeld
- 2 groentebouillonblokjes verkruimeld
- 30 ml becel light vloeibaar 2 eetlepels
- 300 ml water
- verse peper uit de molen naar smaak
- zout uit de molen naar smaak
Instructies
- Kook alles voor zoals hierboven achter de ingrediënten beschreven staat.
- Fruit de ui en de knoflook even aan in de becel.
- Voeg de rode en groene paprika toe en roerbak 1 minuutje mee.
- Doe de gepluisde kip, de Indiase tandoori kruiden en het verkruimelde kipbouillonblokje erbij en meng door elkaar.
- Voeg de zilvervliesrijst en de bloemkoolrijst toe en roerbak door elkaar.
- Doe het kurkumapoeder, de kerriepoeder, sperziebonen, mangoblokjes, ananasblokjes, kokosrasp,
- Alpro soja cuisine light en 300 ml water erbij en meng goed door elkaar.
- Verdeel de verkruimelde groentebouillonblokjes eroverheen, meng door elkaar en laat even 5 minuten pruttelen met deksel op de pan.