Kip khubani

Kip khubani

Kip khubani

Het woord “khurbani” betekent “gedroogde abrikoos” in het Urdu. In dit recept heb ik gedroogde pruimen gebruikt. Het komt van origine uit Noord India.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in grote blokken gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tomaten gepeld en gesneden
  • 50 gram gedroogde pruimen in stukjes
  • 2 teentje(s) knoflook fijngehakt
  • stukje(s) gemberwortel geraspt
  • 1 kaneelstokje
  • ½ theelepel paprika poeder
  • 4 kardemompeulen knip ze open en gebruik de kleine zaadjes
  • 40 gram amandelen gehakt

Instructies

  • Fruit de ui en de knoflook drie minuten; voeg de blokjes kip toe en bak ze aan alle kanten bruin.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de amandelen en halve deciliter water en breng dit aan de kook.
  • Doe een deksel op de pan en laat het geheel tien minuten sudderen.
  • Neem de deksel eraf en kook het op hoog vuur in tot de saus dikker wordt.
  • Neem het kaneelstokje eruit en strooi de amandelen erover.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Bangladesh / India