Kip khubani

Kip khubani

Het woord “khurbani” betekent “gedroogde abrikoos” in het Urdu. In dit recept heb ik gedroogde pruimen gebruikt. Het komt van origine uit Noord India.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in grote blokken gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tomaten gepeld en gesneden
  • 50 gram gedroogde pruimen in stukjes
  • 2 teentje(s) knoflook fijngehakt
  • stukje(s) gemberwortel geraspt
  • 1 kaneelstokje
  • ½ theelepel paprika poeder
  • 4 kardemompeulen knip ze open en gebruik de kleine zaadjes
  • 40 gram amandelen gehakt

Instructies

  • Fruit de ui en de knoflook drie minuten; voeg de blokjes kip toe en bak ze aan alle kanten bruin.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de amandelen en halve deciliter water en breng dit aan de kook.
  • Doe een deksel op de pan en laat het geheel tien minuten sudderen.
  • Neem de deksel eraf en kook het op hoog vuur in tot de saus dikker wordt.
  • Neem het kaneelstokje eruit en strooi de amandelen erover.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Bangladesh / India