Kip met citroen en olijven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 citroen
  • 4 kip
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kippenbouillon
  • 0.5 eetlepel kerriepoeder
  • zout
  • tabasco
  • 3 eetlepels heldere honing
  • peper
  • 50 gram olijven zonder pit

Instructies

  • Pel de uien en de knoflook.
  • Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.
  • Boen de citroenen onder warm stromend water schoon en snijd ze in partjes.
  • Verhit de olie en bak de uiringen met de knoflook en de kippenbouten goudbruin.
  • Verkruimel het bouillontablet erboven.
  • Voeg het kerriepoeder, de honing, naar smaak peper, zout en tabasco en 5 dl water
  • toe, breng aan de kook en temper het vuur.
  • Houd 3 partjes citroen achter voor de garnering en schep de rest erdoor.
  • Stoof de kip in ± 40 minuten gaar.
  • Voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de olijven toe.
  • Garneer de kip met de achtergehouden citroenpartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met witte rijst en beetgaar gekookte sperziebonen, gegarneerd met geschaafde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip