Kip met citroen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl olijfolie
  • 1 kg kip
  • zout
  • peper
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bos(jes) peterselie

Ook nodig:

  • keukentouw

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en braad de kip op matig vuur rondom lichtbruin.
  • Bestrooi de kip met zout en peper en temper het vuur.
  • Was de citroen en snijd het kapje eraf.
  • Hol de citroen uit en voeg het vruchtvlees aan de kip toe.
  • Pel de knoflook, was de peterselie en vul de citroen met de hele knoflookteentjes en de peterselie.
  • Zet het kapje weer op de citroen en bind het met keukentouw vast.
  • Leg de citroen bij de kip in de pan en laat de kip, onder regelmatig keren, afgedekt op laag vuur in ± 45 minuten gaar worden.
  • Serveer de kip op een grote schaal en leg de citroen ernaast.
  • Garneer met veel peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

ekker met geroosterd brood, besmeerd met veel pesto.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip