Kip met citroen
Ingrediënten
Ook nodig:
- keukentouw
Instructies
- Verhit de olie in een braadpan en braad de kip op matig vuur rondom lichtbruin.
- Bestrooi de kip met zout en peper en temper het vuur.
- Was de citroen en snijd het kapje eraf.
- Hol de citroen uit en voeg het vruchtvlees aan de kip toe.
- Pel de knoflook, was de peterselie en vul de citroen met de hele knoflookteentjes en de peterselie.
- Zet het kapje weer op de citroen en bind het met keukentouw vast.
- Leg de citroen bij de kip in de pan en laat de kip, onder regelmatig keren, afgedekt op laag vuur in ± 45 minuten gaar worden.
- Serveer de kip op een grote schaal en leg de citroen ernaast.
- Garneer met veel peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
ekker met geroosterd brood, besmeerd met veel pesto.