Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- 2½ eetlepel(s) rode curry pasta
- 1 teentje knoflook
- 10 cl kokosmelk
- 2 cm gember
- 1 sjalot
- 1 limoen
- 1 kl sesamolie
- 2 eetlepel(s) olijfolie
Instructies
- Schil de gember en hak fijn.
- Pel en snipper de knoflook fijn.
- Pel en snipper de sjalot.
- Snijd de kippenpoot in twee delen, de dij en de drumstick.
- Meng in een schaal de currypasta, kokosmelk, knoflook en gember.
- Voeg de kipdelen toe en verdeel de marinade goed over alle delen van de kipdelen.
- Dek de schaal af met huishoudfolie en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verhit in een hapjespan de olie en bak de kipdelen rondom aan.
- Voeg de sjalot toe.
- Voeg alle marinade toe.
- Voeg een paar eetlepels water toe.
- Doe de kipdelen over in een ovenschaal.
- Schenk de marinade over de kipdelen.
- Gaar de kip verder in de oven gedurende 30 minuten.
- Verdeel over de borden en geef er rijst bij met wat cherrytomaatjes.