Kip Stroganoff à la Paula

Naar een idee van Paula Regter
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 uien fijngehakt
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verhit wat olie in een pan en bak de stukjes kipfilet goudbruin.
  • Voeg de ui, paprika, champignons en knoflook toe aan de pan en bak ze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg de crème fraîche, tomatenpuree, paprikapoeder, peper en zout toe aan de pan en roer alles goed door.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer het door het mengsel.
  • Laat het geheel nog zo’n 15 minuten sudderen op laag vuur, af en toe roerend, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Serveer de Kip Stroganoff warm, eventueel met bloemkoolrijst (op smaak gebracht met paprikapoeder en gebakken in olijfolie) of gebakken aardappels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht smaakt heerlijk met bloemkoolrijst. Je kunt de rijst een beetje opfleuren met extra paprikapoeder en wokken in olijfolie voor een extra smaakdimensie.
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Nederland