Kip Tikka Masala

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram kipfilet
  • zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel korianderzaad gemalen
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • gemberwortel versgeraspte
  • 2 eetlepels olie
  • 2 dl volle yoghurt
  • plakjes limoen voor de garnering

Instructies

  • Spoel de kipfilets af, dep ze met keukenpapier droog, snijd ze in blokjes van ± 1 1/2
  • cm, rijg die aan korte vleespennen en leg ze in een ondiepe glazen of stenen schaal.
  • Vermeng in een kleine kom de yoghurt, gemberwortel, knoflook, chilipoeder,
  • koriander, het zout, het limoensap en de olie, schenk dit over de kip en zorg dat het vlees helemaal met de marinade wordt bedekt.
  • Dek de schaal af en zet hem minstens 6 uur koel weg, zodat de kip alle smaken goed kan opnemen.
  • Verwarm de grill voor.
  • Leg de pennen op het grillrooster en rooster ze 5-7 minuten; keer de pennen nu en dan en bedruip de kip af en toe met de overgebleven marinade.
  • Serveer het vlees warm, gegarneerd met plakjes limoen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India