Kip Tikka

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kippenpootjes
  • boter om te bedruipen
  • ¼ liter yoghurt
  • 6 theelepel gemberpoeder
  • 6 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel witte peper
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel foelie of nootmuskaat
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel kurkuma
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels bloem
  • zout
  • 5 eetlepels plantaardige olie

Instructies

  • Maak de kippenpootjes schoon: haal het vel eraf en verwijder de botjes.
  • Snijd elk pootje in 4 stukken, zodat u 24 tikka’s kunt maken.
  • Schenk de yoghurt in een grote kom, voeg de overige ingredinten toe, meng ze goed door elkaar en wrijf de stukken kip met dit mengsel in.
  • Laat ze 3½ uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rijg de gemarineerde tikka's met minstens 2½ cm tussenruimte aan pennen en rooster ze 6-7 in een matig warme tandoor of op een houtskoolgrill.
  • Bedruip ze minstens eenmaal met boter en zet er een lekbak onder om het vocht op te vangen.
  • Als u het vlees in een voorverwarmde oven roostert, is de grilltijd 8-10 minuten; bedruip het vlees dan minstens tweemaal.
  • Pas op, dat het vlees de zijwanden of de bodem van de oven niet raakt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Pas op, dat het vlees de zijwanden of de bodem van de oven niet raakt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India