Kip Tikka
Ingrediënten
- 6 kippenpootjes
- boter om te bedruipen
- ¼ liter yoghurt
- 6 theelepel gemberpoeder
- 6 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel witte peper
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel foelie of nootmuskaat
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel kurkuma
- 4 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels bloem
- zout
- 5 eetlepels plantaardige olie
Instructies
- Maak de kippenpootjes schoon: haal het vel eraf en verwijder de botjes.
- Snijd elk pootje in 4 stukken, zodat u 24 tikka’s kunt maken.
- Schenk de yoghurt in een grote kom, voeg de overige ingredinten toe, meng ze goed door elkaar en wrijf de stukken kip met dit mengsel in.
- Laat ze 3½ uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rijg de gemarineerde tikka's met minstens 2½ cm tussenruimte aan pennen en rooster ze 6-7 in een matig warme tandoor of op een houtskoolgrill.
- Bedruip ze minstens eenmaal met boter en zet er een lekbak onder om het vocht op te vangen.
- Als u het vlees in een voorverwarmde oven roostert, is de grilltijd 8-10 minuten; bedruip het vlees dan minstens tweemaal.
- Pas op, dat het vlees de zijwanden of de bodem van de oven niet raakt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Pas op, dat het vlees de zijwanden of de bodem van de oven niet raakt.