Kipcurry

      Reacties uitgeschakeld voor Kipcurry

 

Kipcurry

Categorie Curry's, met kip
Keuken India
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 4 grote kippenbouten ± 1 kg

Voor de saus:

  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gemberwortel of 2 theelepels gemberpoeder
  • 15 gr boter
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel komijnzaad
  • zout peper
  • 1/2 literblik gepelde tomaten
  • 2 dl yoghurt of 1 dl yoghurt en 1 dl halfroom
  • bieslook

Hoe maak ik het klaar

  • Pel de ui en de knoflook. Hak ze samen met de gemberwortel fijn in de foodprocessor of doe dit met de hand. Verhit de boter en fruit dit mengsel even aan.
  • Voeg alle andere ingrediënten voor de saus toe en laat dit samen een minuut of drie doorkoken.
  • Verwijder eventueel het vel van de kippenbouten.
  • Leg de bouten naast elkaar in een ovenvaste schaal.
  • Verdeel de saus over de kip en plaats de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 175-200 °C ± 45 minuten.
  • Neem de kippenbouten uit de schaal, roer de saus goed door en schenk de
  • saus weer over de kip.
  • Garneer met fijngeknipte bieslook.
  • Serveer met rijst.