Kipcurry uit Goa

      Reacties uitgeschakeld voor Kipcurry uit Goa

 

Kipcurry uit Goa

Categorie Curry's, met kip
Keuken India
porties 8 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 30 gr tamarindepeulen
  • 30 gr geschilde verse gemberwortel
  • 5-6 gepelde teentjes knoflook
  • 10 peperkorrels
  • 5 kleine groene kardemoms
  • 6 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje van 2 1/2 cm
  • 2 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels ghee of 3 eetlepels olie
  • 1 grote gepelde ui in ringen
  • 1 in 8 stukken verdeelde kip
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 4 dl water
  • 0,6 dl kokosmelk
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel suiker
  • enkele currybladeren
  • ringetjes groene peper voor de garnering

Hoe maak ik het klaar

  • Week de tamarindepeulen 10-15 minuten in 2 kopjes heet water en pers de pulp eruit.
  • Herhaal dit tot alle pulp er is uitgeperst.
  • Maal de gemberwortel, knoflook, peperkorrels, kardemoms, kruidnagels en kaneel met de azijn tot een fijne pasta.
  • Verhit de ghee in een grote pan en fruit de ui hierin lichtbruin.
  • Voeg de stukken kip toe en braad ze in 5-6 minuten goudbruin.
  • Voeg de kruidenpasta, de kurkuma en het chilipoeder toe en bak nog eens 1-2 minuten.
  • Voeg dan het water toe en laat het gerecht even zachtjes pruttelen.
  • Voeg de kokosmelk, de tamarindepulp, zout, de suiker en de currybladeren
  • toe en roer alles goed door.
  • Sluit de pan en kook de curry ± 45 minuten of tot de kip gaar is.
  • Garneer met de groene peper en serveer de curry als hoofdgerecht met rijst.