Kipcurry uit Pakistan

      Reacties uitgeschakeld voor Kipcurry uit Pakistan

 

Kipcurry uit Pakistan

Categorie Curry's, met kip
Keuken Pakistan
porties 2 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 100 gr gemalen kokos klapper
  • 300 kipfilet in reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1-2 theelepels sambal
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 stukje citroenschil
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum of selderij
  • 2 grote ijsbergsla-bladeren
  • 50 gr grof gehakte hazelnoten

Hoe maak ik het klaar

  • Overgiet de kokos met 2 1/2 dl kokend water en laat dit ± 5 minuten staan.
  • Zeef het kokosvocht, druk de kokos goed uit.
  • Roerbak de kipreepjes in de olie ± 5 minuten en neem ze uit de pan.
  • Bak in het achtergebleven vet de ui, knoflook en gember ± 5 minuten.
  • Roer er de sambal, kerrie en bloem door en bak die ± 3 minuten mee.
  • Voeg het kokosvocht, de citroenschil en de kaneel toe, roer tot een gladde saus ontstaat en laat alles op zacht vuur ± 15 minuten sudderen.
  • Schep de kipreepjes de laatste 5 minuten weer in de pan.
  • Verwijder de citroenschil en kaneel.
  • Roer er de basilicum door en dien de curry op in de slabladeren.
  • Strooi er de hazelnoten over.