Kipfilet gevuld met pesto, kruidenkaas en tomaat
( Is voor twee personen en per gevulde kipfilet 7 punten per persoon)
Equipment
Ingrediƫnten
- 2 kipfilet
- groene pesto
- 2 kleine tomaatjes in plakjes gesneden
- 2 eetlepel(s) kruidenkaas light
- kipkruiden
- 40 gram bacon broodbeleg, plakjes
- 2 koffielepels olijfolie
- 100 ml witte wijn
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Maak de pesto als je zelfgemaakte wilt. (zie recept pesto).
- Snij de kipfilet in de helft in maar niet helemaal door en door.
- Klap open en smeer in met de pesto en kruidenkaas en leg de plakjes tomaat erop.
- Klap de kipfilet dicht.
- Smeer de buitenkant van kip in met kip kruiden en omwikkel de kip met de bacon.
- Zet wat cocktailprikkers rondom erin zodat de kip goed gesloten blijft.
- Doe in een ovenvast schaaltje de 100 ml witte wijn en leg de filets daarin.
- Besprenkel de bovenkant van de filets met een beetje olie en zet het bakje in de airfryer.
- Zet 15 minuten in de voorverwarmde airfryer op 180 graden. (heb je geen airfryer, doe ze dan 25 minuten in een voorverwarmde oven)