Kipfilet met bonensalade en tapenade
Een smaakvol gerecht van sappige maïskipfilet met een frisse bonensalade, verrijkt met tapenade en olijven voor een mediterraanse twist.
Equipment
Ingrediënten
- 1 blik boterbonen 400 g
- 1 teentje knoflook
- 30 g boter of margarine
- 3 eetlepels tapenade
- 4 maïskipfilets ca. 700 g
- 5 stoneleeks
- 6 zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- peper
- zout
Instructies
- Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in 15-20 minuten bruin en gaar, regelmatig keren.
- Spoel de boterbonen in een zeef af onder koud water en laat uitlekken.
- Maak de stoneleeks schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca.
- 2 cm.
- Halveer de olijven.
- Pers de knoflook uit boven de zonnebloemolie en meng dit.
- Meng de boterbonen, olijven, stoneleeks en de helft van de tapenade met de dressing.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de bonensalade op het midden van vier borden.
- Leg de kipfilets op de salade en verdeel de rest van de tapenade erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met wat extra stukjes olijf en verse kruiden zoals peterselie voor een kleurrijke presentatie.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories: 435 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 42 g | Vet: 24 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 2 g