Kipfilethaasjes in pittige sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes in pittige sinaasappelsaus

(voor 4 grote eters (10 punten p.p.) of 6 normale eters (6 punten p.p.)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram ongekookt zilvervliesrijst (gekookt volgens verpakking)
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 900 gram kipfilethaasjes
  • 250 gram kastanjechampignons in blokjes gesneden
  • 400 gram Japanse wokgroente Appie Heijn
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 sinaasappels sap van beide, schilrasp van één
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Syrup Gold of honing maar dat is extra punten
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • stukje gember klein gesneden
  • 1 eetlepel(s) Dijonmosterd
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepel(s) sesamolie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen en meng met de bloemkoolrijst.
  • Bestrooi de kipfilethaasjes met peper, zout en de bloem.
  • Meng het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de Greensweet Stevia Syrup, de sambal, de Dijonmosterd, de maggiblokjes, de gember, de ketjap en de sojasaus goed met elkaar.
  • Doe de paprika, wokgroente en champignons bij elkaar.
  • Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roebak de kipfilethaasjes 10 minuten al roerbakkend op halfhoog vuur.
  • Doe ze op een bord, doe er folie overheen en zet apart.
  • Verhit de andere helft van de sesamolie in dezelfde wok en roerbak de groente hierin al roerbakkend 10 minuten.
  • Voeg de rijst en bloemkoolrijst toe en roerbak 5 minuten mee op halfhoog vuur.
  • Doe dan de kipfilethaasjes weer terug in de pan samen met de saus.
  • Roerbak in zijn geheel nog een minuut of 5 tot 10.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip