Kipfilethaasjes in pittige sinaasappelsaus
(voor 4 grote eters (10 punten p.p.) of 6 normale eters (6 punten p.p.)
Ingrediënten
- 200 gram ongekookt zilvervliesrijst (gekookt volgens verpakking)
- 400 gram bloemkoolrijst
- 900 gram kipfilethaasjes
- 250 gram kastanjechampignons in blokjes gesneden
- 400 gram Japanse wokgroente Appie Heijn
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 2 sinaasappels sap van beide, schilrasp van één
- 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Syrup Gold of honing maar dat is extra punten
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- stukje gember klein gesneden
- 1 eetlepel(s) Dijonmosterd
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 2 eetlepel(s) bloem
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
- peper
- zout
- 2 eetlepel(s) sesamolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen en meng met de bloemkoolrijst.
- Bestrooi de kipfilethaasjes met peper, zout en de bloem.
- Meng het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de Greensweet Stevia Syrup, de sambal, de Dijonmosterd, de maggiblokjes, de gember, de ketjap en de sojasaus goed met elkaar.
- Doe de paprika, wokgroente en champignons bij elkaar.
- Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roebak de kipfilethaasjes 10 minuten al roerbakkend op halfhoog vuur.
- Doe ze op een bord, doe er folie overheen en zet apart.
- Verhit de andere helft van de sesamolie in dezelfde wok en roerbak de groente hierin al roerbakkend 10 minuten.
- Voeg de rijst en bloemkoolrijst toe en roerbak 5 minuten mee op halfhoog vuur.
- Doe dan de kipfilethaasjes weer terug in de pan samen met de saus.
- Roerbak in zijn geheel nog een minuut of 5 tot 10.