Kipfilethaasjes Teriyaki met champignons en wokgroente

Kipfilethaasjes Teriyaki met champignons en wokgroente

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilethaasjes
  • 400 gram kastanjechampignons in blokjes gesneden
  • 400 gram Japanse wokgroente
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 200 ml Kikkoman Teriyaki saus
  • 30 gram Greensweet Stevia Brown
  • 25 ml becel light vloeibaar
  • 30 gram kipkruiden
  • 1 blokje groentebouillon verkruimeld

eventueel

  • zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Kruid de kipfilethaasjes met de kipkruiden.
  • Fruit de ui, peper en knoflook aan in de becel light.
    Kipfilethaasjes Teriyaki met champignons en wokgroente
  • Voeg de kipfilethaasjes toe en roerbak een paar minuutjes.
    Kipfilethaasjes Teriyaki met champignons en wokgroente
  • Doe de champignons erbij en roerbak een minuut of 5 mee, dan de Japanse wokgroente erbij en nogmaals een minuut of 5 roerbakken op hoog vuur.
  • Giet dan het vocht af en voeg de Greensweet Stevia Brown, het verkruimelde bouillonblokje en de Teriyakisaus toe.
  • Roerbak dit op hoog vuur nog een minuut of 3.
  • Proef even en voeg eventueel nog verse zwarte peper naar smaak toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan