Kipfilets met groene peper en koriander

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 verse groene peper
  • 1 dikke teen knoflook
  • vers koriandergroen
  • verse peterselie
  • 60 gram boter
  • zout
  • 450 gram kipfilet dubbele
  • 2 eetlepels limoensap
  • ¼ selderijknol
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel olie
  • geroosterd sesamzaad
  • sesamolie
  • peper

Instructies

  • Halveer het groene pepertje overlangs en haal de zaadjes eruit.
  • Snipper het vruchtvlees fijn.
  • Pers de knoflookteen uit, knip van het koriandergroen en de peterselie elk 2 eetlepels fijn.
  • Meng dit door de (zachte) boter en breng het op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kipfilets los en kerf elk aan de bovenkant met een scherp mesje in; bestrijk ze met de helft van de kruidenboter en sprenkel er wat limoensap over.
  • Verwarm de grill voor.
  • Snijd de groenten in even dikke reepjes.
  • Schuif de kipfilets op het rooster 10 cm onder de grill en rooster ze in 8-10 minuten goudbruin.
  • Keer ze, bestrijk ze met de rest van de boter en rooster ook deze kant bruin.
  • Garneer met een vers blaadje koriander.
  • Verhit de groenten in een wok in de olie, roerbak ze kort en schep er de sesamolie door.
  • Bestrooi de groenten met 1-2 eetlepels (kant-en-klaar gekochte) geroosterde sesamzaadjes.
  • Leg de kipfilets op de groenten en garneer met koriandergroen.
  • Lekker met geurige rijst (pandan of basmati).

Variaties:

  • Met specerijen en tomaat
  • Vermeng 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kaneel, een snufje kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper
  • en 2 eetlepels tomatenketchup en wrijf de kipfilets hiermee in; laat ze 2 uur marineren, kwast ze in met wat olie en grilleer ze als boven.
  • Roerbak 1 in reepjes gesneden paksoi (snijd ook de witte stelen), 1 winterwortel in halve plakjes en voeg op het laatst 1 doosje gehalveerde
  • kerstomaatjes toe. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.
  • Lekker met mihoen of eiermie.
  • Met Italiaanse kruiden en peperkorrels.
  • Roer een saus van 1 eetlepel geplette gemengde peperkorrels, 1 dikke teen knoflook uit de pers, 3 eetlepels olijfolie, 11/2 eetlepel halvanaise, 1 eetlepel
  • citroensap en 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden.
  • Bestrijk de kipfilets hiermee en marineer ze 20 minuten. Dep ze dan droog en rooster ze als boven.
  • Lekker met lintmacaroni met pesto (basilicumsaus), Parmezaanse kaas en een salade van veldsla, kort gekookte bleekselderijboogjes, in vieren gesneden kerstomaatjes, verkruimelde feta-kaas en een dressing van 2 eetlepels
  • olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd en wat zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip