Kipfilets met groene peper en koriander
Ingrediënten
Instructies
- Halveer het groene pepertje overlangs en haal de zaadjes eruit.
- Snipper het vruchtvlees fijn.
- Pers de knoflookteen uit, knip van het koriandergroen en de peterselie elk 2 eetlepels fijn.
- Meng dit door de (zachte) boter en breng het op smaak met zout en peper.
- Snijd de kipfilets los en kerf elk aan de bovenkant met een scherp mesje in; bestrijk ze met de helft van de kruidenboter en sprenkel er wat limoensap over.
- Verwarm de grill voor.
- Snijd de groenten in even dikke reepjes.
- Schuif de kipfilets op het rooster 10 cm onder de grill en rooster ze in 8-10 minuten goudbruin.
- Keer ze, bestrijk ze met de rest van de boter en rooster ook deze kant bruin.
- Garneer met een vers blaadje koriander.
- Verhit de groenten in een wok in de olie, roerbak ze kort en schep er de sesamolie door.
- Bestrooi de groenten met 1-2 eetlepels (kant-en-klaar gekochte) geroosterde sesamzaadjes.
- Leg de kipfilets op de groenten en garneer met koriandergroen.
- Lekker met geurige rijst (pandan of basmati).
Variaties:
- Met specerijen en tomaat
- Vermeng 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kaneel, een snufje kruidnagelpoeder, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper
- en 2 eetlepels tomatenketchup en wrijf de kipfilets hiermee in; laat ze 2 uur marineren, kwast ze in met wat olie en grilleer ze als boven.
- Roerbak 1 in reepjes gesneden paksoi (snijd ook de witte stelen), 1 winterwortel in halve plakjes en voeg op het laatst 1 doosje gehalveerde
- kerstomaatjes toe. Breng op smaak met 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.
- Lekker met mihoen of eiermie.
- Met Italiaanse kruiden en peperkorrels.
- Roer een saus van 1 eetlepel geplette gemengde peperkorrels, 1 dikke teen knoflook uit de pers, 3 eetlepels olijfolie, 11/2 eetlepel halvanaise, 1 eetlepel
- citroensap en 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden.
- Bestrijk de kipfilets hiermee en marineer ze 20 minuten. Dep ze dan droog en rooster ze als boven.
- Lekker met lintmacaroni met pesto (basilicumsaus), Parmezaanse kaas en een salade van veldsla, kort gekookte bleekselderijboogjes, in vieren gesneden kerstomaatjes, verkruimelde feta-kaas en een dressing van 2 eetlepels
- olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd en wat zout en peper.