Kipgehaktballetjes met mozzarella in geroosterde paprikasaus
Weer één van mijn eigen recepten Weight Watchers waardig gemaakt. Heerlijk. "Kipgehakt balletjes met mozzarella in geroosterde paprikasaus". Recept voor 6 personen, 11 punten per persoon.(Voor 6 personen, 11 punten per persoon)
Ingrediënten
- 300 gram rigatoni pasta ongekookt (gekookt volgens verpakking)
- 100 gram rucola klein gesneden
Voor de balletjes :
- 600 gram kipfilet om gehakt mee te maken
- 350 gram kipdijfilet om gehakt mee te maken
- 75 gram paneermeel
- 25 gram gedroogde peterselie
- 25 gram gedroogde oregano
- 90 gram mozzarella light in kleine blokjes van 5 gram gesneden
- 5 gram knoflookpoeder
- 5 gram gerookt paprikapoeder
- 2,5 gram zout
- verse peper uit de molen / naar smaak
- 1 klein maggiblokje verkruimeld
- 15 ml becel light
Voor de saus:
- 2 uien klein gesnipperd
- 2 potten geroosterde paprika a 720 gram (800 gram uitgelekt gewicht, klein gesneden)
- 140 gram tomatenpuree
- 100 ml sinaasappelsap vers geperst
- 2 kleine maggiblokjes opgelost in 200 ml heet water
- 25 ml balsamico azijn
- 30 groene olijven ik heb er 5 per persoon gerekend
- 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 10 gram gerookt paprika poeder
- 15 ml bevel light
Instructies
- Maak gehakt van de kipfilet en de kipdijfilet (of laat het kipgehakt maken bij een Turkse slager)
- Meng het gehakt met het paneermeel, 1 klein verkruimeld maggiblokje, het gerookt paprikapoeder, de knoflookpoeder, het zout, de peper, de peterselie en de oregano
- Maak hier balletjes ( ik had 18 stuks, 3 balletjes per persoon) van en druk in het midden van de bal een stukje mozzarella.
- Gehakt goed dichtmaken.
- Verhit 15 ml becel light en bak de balletjes een minuut of 10 rondom bruin.
- Draai het vuur uit en zet de balletjes apart (ze zijn dan nog niet helemaal gaar van binnen).
- Fruit de ui en de knoflook in 15 ml becel light en voeg de tomatenpuree toe.
- Roerbak even mee en voeg dan de paprika, de sinaasappelsap, de bouillon, het gerookte paprika poeder en de balsamico azijn toe.
- Roer door elkaar en laat een paar minuutjes pruttelen. Voeg de balletjes toe.
- Laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen met deksel op de pan……………………………proef als het klaar is even en voeg eventueel naar smaak nog wat verse zwarte peper en/of zout toe.
- Kook ondertussen de pasta.
- Leg de rucola op een bord.
- Doe daar bovenop een schep pasta en vervolgens de balletjes met wat saus.
- Verdeel de olijven er overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
TIP: draai de balletjes met natte handen, je kunt ze dan veel beter en mooier dicht “boetseren”.