Kipgyros met paprika, champignons en tzatziki saus

Kipgyros met paprika, champignons en tzatziki saus

Voor 1 persoon, zonder fritessaus 0 en met 1 punt
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kipfiletreepjes
  • 1 rode paprika gesneden
  • 150 gram champignons in blokjes
  • 2 eetlepel(s) gyroskruiden gekocht of zelf gemaakt
  • 150 ml Griekse yoghurt 0 % vet
  • ½ komkommer geraspt
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 theelepel dille gedroogde
  • verse peper
  • zout
  • PAM spray

Eventueel

  • 2 eetlepel(s) Remia 5% vet fritessaus

Instructies

  • Meng de kipreepjes met de paprika, champignons en de gyroskruiden
    Kipgyros met paprika, champignons en tzatziki saus2
  • Meng de komkommer, citroen, dille, peper en zout met de yoghurt.
  • Roerbak de kipgyros in een pan ingespoten met PAM spray een minuut of 20.
    Kipgyros met paprika, champignons en tzatziki saus2
  • Serveer de gyros met de tzatzikisaus, de knoflookaardappeltjes en eventueel 5% fritessaus.
    Kipgyros met paprika, champignons en tzatziki saus
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Ik had nog wat knoflookaardappeltjes van gisteren over. Verder had ik nog een paprika liggen en wat champignons. Ik heb er lekker kip bij gekocht en kip-gyros gemaakt. De kip-gyros met tzatziki-saus was 0 punten en met de knoflookaardappeltjes erbij was het gerecht 5 punten. 
————————————————————————————————–