Kipkroketten van Astrid Veltman v2

Porties: 20 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kip
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • laurierblaadje
  • een stukje foelie
  • een takje tijm
  • peterselie
  • selderij
  • 1 gesnipperde ui
  • 60 gram bote
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels peterselie
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat.
  • 1 ei
  • ½ dl koffieroom
  • met fijngewreven beschuit
  • losgeklopt ei
  • frituurolie

Mosterdroom

  • mosterd
  • zure room

Instructies

  • Laat de kipfilet in dekippenbouillon met de droge witte wijn (met een  laurierblaadje, een stukje foelie, een takje tijm, peterselie en selderij) 30 minuten trekken.
  • Zeef de bouillon en snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Fruit 1 gesnipperde ui in de boter, roer er de bloem bij en laat die opnemen.
  • Roer er de kippenbouillon in delen van ± 1 1/2 dl bij, laat die opnemen en 
  • Breng de dikke saus op smaak met 3 eetlepels peterselie, zout, peper en nootmuskaat.
  • Roer de eierdooier los met de koffieroom en roer dit bij de ragoût.
  • Schep de kipstukjes erdoor en laat de massa afkoelen.
  • Snijd ± 20 stukjes van de stijve ragoût en vorm elk tot een minikroketje.
  • Paneer deze met fijngewreven beschuit, haal ze door losgeklopt ei en haal ze dan nogmaals door het beschuitkruim.
  • Bak de kroketjes in frituurolie van 175°C per 6 tegelijk goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Lekker met mosterdroom (half mosterd, half zure room).
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Snack