Kipkroketten van Astrid Veltman v3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram gemalen kipfilet
  • 250 gram gekookte en gepureerde aardappelen
  • 1 geperste teen knoflook
  • 2 fijngesneden eetlepels peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 losgeklopt ei
  • 250 gram broodkruim
  • olie om te frituren

Instructies

  • Vermeng de kip, aardappel, ui, knoflook, peterselie, zout, peper en sojasaus
  • in een mengbeker.
  • Voeg het ei toe en meng het geheel goed.
  • Maak van het mengsel kleine cilindervormige ballen.
  • Rol ze door het broodkruim en zet ze even koud weg.
  • Verhit de olie tot 180°C en frituur de kroketten met een paar tegelijk in 3-5
  • minuten goudbruin en krokant.
  • Laat ze op keukenpapier goed uitlekken en den ze op met sojasaus om in te
  • dippen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Japan