Kiplasagne met broccoli

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de pasta:

  • 500 gram bloem
  • 3 eidooiers
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water

Voor de vulling:

  • peper zout
  • boter
  • 10 kippenborsten
  • 1 kg broccoli
  • nootmuskaat
  • 2 dl room
  • Voor de saus:
  • 120 gram bloem
  • 2 liter melk
  • 3 dl room
  • gemalen kaas

Instructies

  • Zeef de bloem boven een beslagkom en maak er een kuiltje in.
  • Klop de eidooiers en de eieren los en meng deze met 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels water en een snufje zout langzaam met één hand door de bloem.
  • Bewerk en kneed het deeg tot het van de kom loskomt.
  • Leg het tussen plasticfolie en laat het 1 uur op een koele plaats rusten.
  • Strooi wat bloem op de tafel, rol het deeg dun tot 11/2 mm uit en snijd hieruit rechthoeken van 10 x 14 cm.
  • Breng een ruime pan gezouten water met een klontje boter aan de kook, kook de lasagnevellen in 5 minuten beetgaar en spoel ze onder koud water af.
  • Ontdoe de kippenborsten van het vet, snijd ze in tweeën en klop ze plat.
  • Maak de broccoli schoon, snijd hem in stukken en kook hem in water gaar.
  • Laat hem uitlekken en pureer hem door een fijne zeef.
  • Schep de broccolipuree in een klontje boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer dan 2 dl room door de puree.
  • Bereid een béchamelsaus met 80 gr boter, 120 gr bloem en 2 liter melk.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg er 3 dl room aan toe.
  • Smeer een bakplaat of een vuurvaste schotel in met boter en beleg deze met lasagnevellen.
  • Leg hierop achtereenvolgens de kip, een laagje béchamelsaus, lasagne,
  • broccolipuree en kippewit, béchamelsaus en pasta.
  • Meng de rest van de béchamelsaus met de rest van de broccolipuree en strooi de gemalen kaas hierover.
  • Laat de lasagne 30 minuten garen en gratineren in de oven.
  • U kunt uiteraard ook kant-en-klare lasagnevellen gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte
Land van herkomst Italië