Kippensoep van Astrid Veltman v3

Voorbereidingstijd 5 minuten
Total time 3 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine prei
  • 20 gram boter
  • ½ theelepel kerrie
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 15 gram vermicelli
  • ½ liter water heet
  • 50 gram kipfilet
  • 1 eetlepel droge witte wijn
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • peterselie

Instructies

  • Was de prei en snijd hem in kleine ringetjes.
  • Smelt de boter 30 seconden op HOOG (100%) en roer er daarna de prei en de kerrie door.
  • Zet dit afgedekt 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Voeg dan het bouillontablet, de vermicelli en het warme water toe en laat het op HOOG (100%) 5 minuten aan de kook komen.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng die in de soep op
  • HOOG (100%) 3 minuten opnieuw aan de kook.
  • Roer de wijn en het aardappelmeel door de soep en knip er tot slot wat verse peterselie boven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken / Soep / Voorgerechten