Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kleine prei
- 20 gram boter
- ½ theelepel kerrie
- 1 tablet kippenbouillon
- 15 gram vermicelli
- ½ liter water heet
- 50 gram kipfilet
- 1 eetlepel droge witte wijn
- 1 theelepel aardappelmeel
- peterselie
Instructies
- Was de prei en snijd hem in kleine ringetjes.
- Smelt de boter 30 seconden op HOOG (100%) en roer er daarna de prei en de kerrie door.
- Zet dit afgedekt 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
- Voeg dan het bouillontablet, de vermicelli en het warme water toe en laat het op HOOG (100%) 5 minuten aan de kook komen.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng die in de soep op
- HOOG (100%) 3 minuten opnieuw aan de kook.
- Roer de wijn en het aardappelmeel door de soep en knip er tot slot wat verse peterselie boven.