Spoel de kipfilet onder koud water af, dep het vlees droog en snijd het in kleine dobbelsteentjes.
Meng de rijstbrandewijn met de sojasaus en laat het kippevlees daarin marineren.
Breek de pasta in stukken van 5 cm en kook ze in 2 minuten in kokend water gaar.
Giet de noedels af, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
Was de prei en de wortel, snijd ze in stukken van 5 cm en daarna in fijne reepjes (juliënne).
Schil de gember, snijd hem in stukjes en druk die door de knoflookpers.
Verhit de olie in een pan, haal er het vlees even door tot het is dichtgeschroeid en neem het er weer uit.
Breng de gevogeltefond met het water aan de kook en blancheer de wortelreepjes 2 minuten.
Voeg dan de prei, kip en noedels toe en laat nog 2 minuten zachtjes koken.
Roer de gember door de soep en breng op smaak met wat zout.