Kippensoep

      Geen reacties op Kippensoep

 

Kippensoep

Kippensoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen, Voorgerecht
porties4
AuteurHeidy Varkevisser

ingrediënten

  • 2 kip
  • 2 kippenbouillon
  • 1 zakje vermicellisoep
  • Vermicelli middel 2 strengen
  • Natriumbeperkte soepkruiden
  • zout
  • 1 kruidenbuiltje zit geen zout in
  • Beetje peper

Bereidingswijze

  • Vul een pan met water (ik had 3 liter) en doe hierin de bouillonblokjes, kipfilet kruidenbuiltje, peper en de soepkruiden bij.
  • Breng het aan de kook en zet het laag met de deksel op de pan.
  • Laat het even trekken tot de kipfilet goed gaar is (ik had het wat langer laten treken)
  • Haal de kipfilet eruit en pluk het in stukjes (je kunt het ook snijden)
  • Doe de kipfilet weer terug en breng het terug aan de kook.
  • Doe dan de vermicellisoep en vermicelli erbij.
  • Goed doorroeren.
  • Laat de soep zo`n 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan tot de vermicelli ook gaar is.
  • Voeg zout toe naar smaak.
  • Lekker met stokbrood.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.