Kiprollade met zoete aardappelfriet, Hollandse salade en gebakken appeltjes

Kiprollade met zoete aardappelfriet, Hollandse salade en gebakken appeltjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 4 zoete aardappel
  • 1 krop sla
  • 2 ei
  • 150 g spekreepjes
  • 100 g tomaten
  • 40 g augurken
  • 100 g snackkomkommer
  • 4 eetlepel(s) slasaus
  • 2 appels
  • 30 g boter
  • 1 eetlepel(s) appelstroop
  • bakpapier
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de rollade 45 minuten in de oven.
  • Schil de zoete aardappelen, snij in plakken en vervolgens in dunne frieten..
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes erover. 
  • Besprenkel met 1 el olijfolie, zout en peper. Bak de frieten 40 minuten bij de rollade in de oven
  • Schep halverwege een keer om. 
  • Draai de temperatuur de laatste 10 minuten 20 graden hoger voor een knapperige bite.
  • Was de krop sla en pluk de bladeren los. 
  • Kook de eieren 7 minuten. 
  • Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze direct.
  • Bak de spekjes uit. 
  • Snij de tomaten in kwarten en de augurken in kleine stukjes. 
  • Halveer de snackkomkommers en snij de eieren in 4 stukken.
  • Verdeel de sla, spekjes, tomaten, snackkomkommer, augurk en ei over een saladeschaal en breng op smaak met slasaus, zout en peper.
  • Was de appels, snij in kwarten, verwijder het klokhuis. 
  • Halveer de partjes appel. Verhit boter in een koekenpan en bak de appels 10 minuten met 1 eetlepel appelstroop.
  • Serveer de kiprollade met de gebakken appeltjes, de zoete aardappelfrietjes en de Hollandse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm