Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kip
- 4 zoete aardappel
- 1 krop sla
- 2 ei
- 150 g spekreepjes
- 100 g tomaten
- 40 g augurken
- 100 g snackkomkommer
- 4 eetlepel(s) slasaus
- 2 appels
- 30 g boter
- 1 eetlepel(s) appelstroop
- bakpapier
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bak de rollade 45 minuten in de oven.
- Schil de zoete aardappelen, snij in plakken en vervolgens in dunne frieten..
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes erover.
- Besprenkel met 1 el olijfolie, zout en peper. Bak de frieten 40 minuten bij de rollade in de oven
- Schep halverwege een keer om.
- Draai de temperatuur de laatste 10 minuten 20 graden hoger voor een knapperige bite.
- Was de krop sla en pluk de bladeren los.
- Kook de eieren 7 minuten.
- Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze direct.
- Bak de spekjes uit.
- Snij de tomaten in kwarten en de augurken in kleine stukjes.
- Halveer de snackkomkommers en snij de eieren in 4 stukken.
- Verdeel de sla, spekjes, tomaten, snackkomkommer, augurk en ei over een saladeschaal en breng op smaak met slasaus, zout en peper.
- Was de appels, snij in kwarten, verwijder het klokhuis.
- Halveer de partjes appel. Verhit boter in een koekenpan en bak de appels 10 minuten met 1 eetlepel appelstroop.
- Serveer de kiprollade met de gebakken appeltjes, de zoete aardappelfrietjes en de Hollandse salade.