Kipschnitzels

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kip van 100 gr
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • ½ eetlepel citroensap
  • paneermeel
  • 125 gram boter
  • 4 uitgetande schijfjes citroen

Instructies

  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper en laat dit 5 minuten intrekken.
  • Klop het ei met 1/2 eetlepel water en het citroensap los.
  • Wentel de kipfilets door paneermeel, dan door het ei en weer door paneermeel.
  • Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim begint weg te trekken en leg de kipfilets erin.
  • Til de filets DIRECT op om de boter eronder te laten lopen en bak de kipfilets in 6 minuten per kant lichtbruin.
  • Schik ze op een voorverwarmde schaal en leg op elke kipschnitzel een schijfje citroen.
  • Schenk wat water bij de bakboter en roer alle aanzetsels los.
  • Geef de jus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip