Kipstoof met knoflookaardappeltjes.

Porties: 4 a 5 personen.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 grote kipfilet.
  • 2 grote winterpenen.
  • 2 grote uien.
  • 2 tenen knoflook.
  • Verse of gedroogde tijm.
  • Blik tomatenblokjes.
  • 1 bouilionblokje.
  • 1 kg aardappels
  • Olijfolie.
  • Citroensap.
  • Zout/peper.
  • Groene kruiden.

Instructies

  • Snijd de kip in niet te kleine stukjes.
  • Snijd de wortel en ui in stukjes.
  • Voeg de kip ui en wortel toe in de slowcooker.
  • Daarna het blikje tomaten erbij.
  • Voeg zout, peper de tijm na smaak toe en het bouilionblokje.
  • Stel de slowcooker op 4 uur low in (mocht alles niet zacht genoeg na smaak zijn wat tijd toevoegen).
  • Schil en snijd na 2 uur de aardappelen in grovere stukken.
  • En kook ze 5 minuten.
  • Warm de oven voor op 220 graden .
  • Maak een mengsel van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap,2 uitgeperste knoflook tenen,zout,peper en groene kruiden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Hutsel het mengsel door de aardappelen.
  • Stop de aardappelen in de ingevette ovenschaal.
  • En stop het laatste uur dat de slowcooker nog bezig is de schaal in de oven voor 1 uur op 220 graden.
  • Eet smakelijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Stoofpot