Kipstoof met knoflookaardappeltjes.
Ingrediënten
- 3 grote kipfilet.
- 2 grote winterpenen.
- 2 grote uien.
- 2 tenen knoflook.
- Verse of gedroogde tijm.
- Blik tomatenblokjes.
- 1 bouilionblokje.
- 1 kg aardappels
- Olijfolie.
- Citroensap.
- Zout/peper.
- Groene kruiden.
Instructies
- Snijd de kip in niet te kleine stukjes.
- Snijd de wortel en ui in stukjes.
- Voeg de kip ui en wortel toe in de slowcooker.
- Daarna het blikje tomaten erbij.
- Voeg zout, peper de tijm na smaak toe en het bouilionblokje.
- Stel de slowcooker op 4 uur low in (mocht alles niet zacht genoeg na smaak zijn wat tijd toevoegen).
- Schil en snijd na 2 uur de aardappelen in grovere stukken.
- En kook ze 5 minuten.
- Warm de oven voor op 220 graden .
- Maak een mengsel van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap,2 uitgeperste knoflook tenen,zout,peper en groene kruiden.
- Vet een ovenschaal in.
- Hutsel het mengsel door de aardappelen.
- Stop de aardappelen in de ingevette ovenschaal.
- En stop het laatste uur dat de slowcooker nog bezig is de schaal in de oven voor 1 uur op 220 graden.
- Eet smakelijk.