Kipvinken

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kip
  • 25 gram ham
  • 1 ei
  • 125 gram kip
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • bloem
  • paneermeel
  • 50 gram boter
  • cocktailprikkers

Instructies

  • Snijd de kipfilets horizontaal in tweeën en bestrooi één kant met peper en zout.
  • Snijd de ham ragfijn.
  • Klop het ei los maar niet schuimig.
  • Maak het gehakt aan met de ham, 1 eetlepel van het ei en zout, peper en nootmuskaat naar smaak en verdeel het gehaktmengsel in vieren.
  • Bestrijk ieder plakje kipfilet met een deel van het gehaktmengsel, rol de plakjes kip op met de kipzijde naar buiten en zet de rolletjes met een cocktailprikker vast.
  • Wentel de rolletjes zorgvuldig door de gezeefde bloem, vervolgens door de rest van het ei en tenslotte door het paneermeel.
  • Verhit in een koekenpan 35 gr boter, wacht tot het schuim begint weg te trekken en bak de kipvinken op matig vuur in 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Serveer de kipvinken op voorverwarmde borden en geef er een groente- en aardappelgerecht naar keuze bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip