Klassieke Polsterzipf

Klassieke Polsterzipf

zoet bladerdeegflapje
Porties: 15 Polsterzipf
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220° C.
  • Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat.
  • Snijdt er vierkanten van (ca. 8 x 8 cm).
  • Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
  • Leg de marmelade in het midden van het vierkant.
  • Vouw het vierkant in eendriehoek en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de driehoeken nu met ei.
  • Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 – 15 min. goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

De deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch
Land van herkomst Oostenrijk