Kleine hapjes Spaanse kaashapje
Equipment
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 2 theelepel bakpoeder
- 125 gram Manchego Plata geraspt, verkrijgbaar bij een kaaswinkel
- 50 gram boter
- 65 ml melk
- snufje cayennepeper
- snufje zout
Voor de vulling:
- 1 ui gesnipperd
- 1 eetlepel boter
- 125 gram Manchego Plata geraspt, verkrijgbaar bij een kaaswinkel
- 1 tomaat ontveld en kleingesneden
- 1 ei geklopt
- versgemalen peper en zout
- takjes dille voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef de bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper en kneed dit door de boter.
- Voeg de kaas en de melk toe en meng het geheel goed.
- Schep het mengsel in (mini-muffin of bonbon) bakvormpjes en bak gedurende 10 min in de oven.
- Bak voor de vulling intussen de ui glazig in de boter.
- Voeg de tomaat, de kaas en het ei toe.
- Kook het mengsel op een laag vuur tot het ei gestold is.
- Snijd de topjes van de muffins, schep de vulling op de muffins en plaats de topjes er weer op.
- Garneer eventueel met een takje dille.