Kleurige gemengde salade van Onbekende Auteur

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bosjes radijs
  • 2 tomaten
  • 1 kleine courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 1 kleine koolrabi
  • ¼ bosje bieslook
  • ½ bosje dille
  • ¼ bakje tuinkers

Voor de dressing:

  • 3 eetlepel(s) zure room
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 eetlepel(s) middelscherpe mosterd
  • 5 eetlepel(s) olie
  • Zout
  • peper
  • sla verschillende soorten

Instructies

  • Was de groenten. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de tomaten in partjes.
  • Verwijder de steel en het kroontje van de courgette en snijd de vrucht in dunne reepjes.
  • Snijd de paprika's in vieren, maak ze schoon, was ze en snijd ze in fijne reepjes.
  • Schil de koolrabi en rasp hem grof. Was de bieslook en de dille en maak ze goed droog.
  • Snijd de bieslook in kleine ringetjes, snijd de uiteinden van de dille grof klein en hak de steeltjes zeer fijn.
  • Knip de tuinkers met een keukenschaar af.
  • Meng de kruiden en de groenten goed in een grote schaal.
  • Breng voor de dressing de zure room, de azijn en de mosterd goed met zout en peper op smaak en roer het door elkaar.
  • Giet er steeds een beetje olie bij en roer alles met de garde tot een smeuïge dressing.
  • Giet de dressing over de salade, meng alles goed en laat het ± 10 minuten intrekken.
  • Rangschik de slablaadjes op 4 borden en verdeel de groentesalade hierover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kooktip 1:

Voor de sladressing moet u altijd eerst alle ingrediënten mengen zonder olie, omdat anders het zout niet oplost. Pas op: het laatst wordt geleidelijk de olie erdoor geroerd.

Kooktip 2:

Van tuinkers moet slechts weinig worden gebruikt, zodat de sterke smaak de andere ingrediënten niet overheerst, maar het frisse ervan nog merkbaar is. Radijsjes zijn zeer caloriearm: slechts 18 kcal 100 gr. Dille helpt tegen spijsverteringsstoornissen en maagkrampen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade