Knakworstpiratenbootjes

Knakworstpiratenbootjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • diepvriesbladerdeeg
  • 4 eetlepel(s) tomatenketchup
  • 10 knakworstjes Super
  • 100 gram geraspte jonge kaas

Instructies

  • Vraag je papa of mama om de oven voor te verwarmen op 220°C (hetelucht 200°C).
  • Leg bakpapier op een bakplaat.
  • Snijd ieder plakje bladerdeeg doormidden en besmeer het deeg met tomatenketchup.
  • Leg het bladerdeeg op de bakplaat.
  • Halveer de worstjes in de lengte en leg op ieder deeglapje een half worstje.
  • Vouw de deeglapjes aan beide kanten samen tot een bootje.
  • Bestrooi de bootjes met de kaas en vraag je mama of papa om de bakplaat midden in de oven te schuiven.
  • Het duurt ongeveer 20 minuten om de bootjes knapperig en goudbruin te bakken.
  • Ondertussen kun je de piratenvlaggen en zeilen van gekleurd en wit papier maken.
  • Plak de vlaggetjes om de prikkers en steek in elk bootje een piratenvlag.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kinderkoken / Tractaties