Knapperige amandelkoekjes

Porties: 28 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 140 gram suiker
  • 11/2 theelepel bakpoeder
  • zout
  • 2 theelepels sinaasappelrasp
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 90 gram amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, een mespunt zout en de
  • sinaasappelrasp in een kom.
  • Voeg de eieren toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Voeg, als het deeg te droog is, een theelepel van de melk toe.
  • Kneed de amandelen erdoor.
  • Verdeel het deeg in 2 porties en rol ze uit tot een rol van 21/2 cm.
  • Druk de rollen op een met bankpapier bekleed bakblik een beetje plat.
  • Roer de dooier met de rest van de melk door elkaar en bestrijk de rollen ermee.
  • Bak ze in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudgeel.
  • Snijd de rollen schuin in plakken van ± 11/2 cm dik en leg ze naast elkaar op het bakblik.
  • Bak de koekjes nog 10 minuten tot ze droog en gaar zijn.
  • Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Italië