Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g vis naar keuze zonder graten en vel, in blokjes van 2½ x 2½ cm gesneden
Voor het beslag:
- 60 g rijstmeel
- 1 ei gescheiden
- 1 eetlepel olie
- 5 eetlepels kokosmelk
- Zout
- Olie om te bakken
Voor de saus:
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 rode peper zaad verwijderd en fijngehakt
- 1 theelepel verse gemberwortel geraspt
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 3 eetlepels donkere sojasaus
- 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
- 2 eetlepels water
- 1-2 theelepels suiker
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Zeef het rijstmeel in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de eierdooier, olie, kokosmelk en een snufje zout toe.
- Klop tot een glad beslag.
- Dek af en laat 30 minuten in de koelkast rusten terwijl je de saus bereidt.
- Verhit olie in een wok en bak knoflook, rode peper en gemberwortel tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg tomatenpuree, chilipoeder, chilisaus, sojasaus, rijstwijn, water, suiker, zout en zwarte peper toe.
- Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen terwijl je de vis bereidt.
- Snijd de vis in blokjes en controleer op eventuele achtergebleven graten.
- Klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag.
- Dompel de visblokjes in het beslag en bak ze in hete olie tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
- Voeg de gebakken visblokjes toe aan de saus, verwarm kort en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika of een Pinot Grigio uit Italië vormt een goede aanvulling op dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 2.8 g | Sugar: 6 g
